1. 9. 2016

Mäsové guľky v kyslej kapuste-dia recept

100 g predného hovädzieho mäsa., 50 g chudého bravčového mäsa., 400 g kyslej kapusty 20 g oleja., 20 g ryže., 1 vajce., 2 cibule., 1 zemiak., 1 lyžica mletej sladkej červenej papriky., 1 lyžička rajčiakového pretlaku., 1 bobkový list., celé a mleté čierne korenie., rasca., majorán., voda., soľ.,
Kyslú kapustu pokrájame a dáme do vody. pridáme 2 – 3 zrnká čierneho korenia, bobkový list a očistený pokrájaný zemiak a postavíme variť. Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Na polovici oleja speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme ryžu, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka. Keď ryža vychladne zmiešame ju s pomletým mäsom, okoreníme, posolíme, pridáme vajce a z dobre premiešanej masy spravíme menšie guľky, ktoré potom vložíme do vriacej uvarenej kapusty. Na zvyšku oleja popražíme druhú cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme mletú sladkú červenú papriku a dáme do kapusty. Keď sa guľky uvaria, pridáme rajčiakový pretlak a premiešame. Podávame na stôl v ohňovzdornej nádobe alebo priamo v pekáči, v ktorom sme jedlo pripravovali. Najlepšie chutí s chlebom.

(2 porcie / 1 porcia 1528 kJ – 365 kcal., B – 20,0 g.., T – 21,0 g., S – 24,0 g)

Žiadne komentáre: