100
g predného hovädzieho mäsa., 50 g chudého bravčového mäsa.,
400 g kyslej kapusty 20 g oleja., 20 g ryže., 1 vajce., 2 cibule., 1
zemiak., 1 lyžica mletej sladkej červenej papriky., 1 lyžička
rajčiakového pretlaku., 1 bobkový list., celé a mleté čierne
korenie., rasca., majorán., voda., soľ.,
Kyslú
kapustu pokrájame a dáme do vody. pridáme 2 – 3 zrnká čierneho
korenia, bobkový list a očistený pokrájaný zemiak a postavíme
variť. Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Na polovici oleja
speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme ryžu, podlejeme
vodou a udusíme do polomäkka. Keď ryža vychladne zmiešame ju s
pomletým mäsom, okoreníme, posolíme, pridáme vajce a z dobre
premiešanej masy spravíme menšie guľky, ktoré potom vložíme do
vriacej uvarenej kapusty. Na zvyšku oleja popražíme druhú cibuľu
nakrájanú nadrobno, pridáme mletú sladkú červenú papriku a
dáme do kapusty. Keď sa guľky uvaria, pridáme rajčiakový
pretlak a premiešame. Podávame na stôl v ohňovzdornej nádobe
alebo priamo v pekáči, v ktorom sme jedlo pripravovali. Najlepšie
chutí s chlebom.
(2
porcie / 1 porcia 1528 kJ – 365 kcal., B – 20,0 g.., T – 21,0
g., S – 24,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára