1. 9. 2016

Hovädzia roláda na kyslo

1/4 kg hovädzieho mäso., horčica., 1 cibuľa., 1 kyslá uhorka., 1 dl kyslej smotany., 2 lyžice vínneho octu., 1 lyžica hladkej múky., 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky., 1 lyžica tuku., 1 a 1/2 dl bieleho vína., 2 lyžičky rajčiakového pretlaku, 2 zeleninové papriky., 1/2 lyžičky maizeny., mleté čierne korenie., vegeta., vývar z kostí., soľ.,
Očistené mäso rozkrojíme na 2 rezne, naklepeme, okoreníme potrieme horčicou a posypeme vegetou. Uhorky a cibuľu pokrájame na plátky, vložíme na mäso, stočíme, spojíme špáradlom, vložíme do marinády z kyslej smotany a vínneho octu a necháme v chlade 1 – 2 dni. Odkvapkané rolády obalíme v posolenej múke s mletou sladkou červenou paprikou a opražíme na horcom tuku zo všetkých strán. Vložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby (panvice alebo pekáča), prilejeme polovicu marinády a 1 dl vína, pridáme 1 lyžičku rajčiakového pretlaku a pokrájanú zeleninovú papriku a pečieme prikryté v horúcej rúre 0 minút. Do zvyšku marinády dáme 1 lyžičku rajčiakového pretlaku a 1/2 dl vína, zohrejeme a zvaríme za stáleho miešania maizenu rozmiešanú v 1 dl vývaru z kostí alebo studenej vody. Povaríme spolu 6 minút. Podávame so zemiakovou kašou Ozdobíme zeleným hráškom.

(2 porcie / 1 porcia 1197 kJ – 286 kcal., B – 28,8 g., T – 13,6 g., S – 12,2 g)

Žiadne komentáre: