1/4
kg hovädzieho mäso., horčica., 1 cibuľa., 1 kyslá uhorka., 1 dl
kyslej smotany., 2 lyžice vínneho octu., 1 lyžica hladkej múky.,
1 lyžička mletej sladkej červenej papriky., 1 lyžica tuku., 1 a
1/2 dl bieleho vína., 2 lyžičky rajčiakového pretlaku, 2
zeleninové papriky., 1/2 lyžičky maizeny., mleté čierne
korenie., vegeta., vývar z kostí., soľ.,
Očistené
mäso rozkrojíme na 2 rezne, naklepeme, okoreníme potrieme horčicou
a posypeme vegetou. Uhorky a cibuľu pokrájame na plátky, vložíme
na mäso, stočíme, spojíme špáradlom, vložíme do marinády z
kyslej smotany a vínneho octu a necháme v chlade 1 – 2 dni.
Odkvapkané rolády obalíme v posolenej múke s mletou sladkou
červenou paprikou a opražíme na horcom tuku zo všetkých strán.
Vložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby (panvice alebo pekáča),
prilejeme polovicu marinády a 1 dl vína, pridáme 1 lyžičku
rajčiakového pretlaku a pokrájanú zeleninovú papriku a pečieme
prikryté v horúcej rúre 0 minút. Do zvyšku marinády dáme 1
lyžičku rajčiakového pretlaku a 1/2 dl vína, zohrejeme a zvaríme
za stáleho miešania maizenu rozmiešanú v 1 dl vývaru z kostí
alebo studenej vody. Povaríme spolu 6 minút. Podávame so
zemiakovou kašou Ozdobíme zeleným hráškom.
(2
porcie / 1 porcia 1197 kJ – 286 kcal., B – 28,8 g., T – 13,6
g., S – 12,2 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára