300
g hovädzieho mäsa., 250 g šampiňónov., 200 g drobných cibuliek
– šalotiek., 2 petržleny., 1 mrkva., 2 lyžice oleja., 2 dl
červeného vína., 1 bobkový list., 2 zrnká borievok., 4 zrnká
čierneho korenia., 20 g hladkej múky., mleté čierne korenie.,
soľ.,
Šampiňóny
očistíme, umyjeme a pokrájame na kolieska. Drobné cibuľky
očistíme, dve z nich postrúhame, petržlen a mrkvu umyjeme a
posekáme nadrobno. Všetko zmiešame, posolíme, okoreníme. Mäso
rozrežeme na dva plátky, naklepeme ich a nanesieme na ne zeleninovú
zmes. Zakrútime do formy rolády, spevníme špáradlom a na horúcom
olej opečieme zo všetkých strán. Rolády uložíme na pekáč,
zalejeme červeným vínom, pridáme borievky, bobkový list a zrnká
čierneho korenia. Prikryté dusíme v horúcej rúre jednu hodinu.
Ak treba, podlievame červeným vínom. Pridáme drobné cibuľky a
dusíme prikryté ďalších 15 minút. Múku vymiešame s troškou
vody nahladko, prilejeme a všetko dobre povaríme. Rolády
vyberieme, šťavu môžeme zlepšiť korením a červeným vínom.
Podávame s varenou cestovinou.
(2
porcie / 1 porcia 2190 kJ – 523 kcal., B – 41,0 g., T – 27,0
g., S – 29,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára