1. 9. 2016

Hovädzia roláda s červeným vínom

300 g hovädzieho mäsa., 250 g šampiňónov., 200 g drobných cibuliek – šalotiek., 2 petržleny., 1 mrkva., 2 lyžice oleja., 2 dl červeného vína., 1 bobkový list., 2 zrnká borievok., 4 zrnká čierneho korenia., 20 g hladkej múky., mleté čierne korenie., soľ.,
Šampiňóny očistíme, umyjeme a pokrájame na kolieska. Drobné cibuľky očistíme, dve z nich postrúhame, petržlen a mrkvu umyjeme a posekáme nadrobno. Všetko zmiešame, posolíme, okoreníme. Mäso rozrežeme na dva plátky, naklepeme ich a nanesieme na ne zeleninovú zmes. Zakrútime do formy rolády, spevníme špáradlom a na horúcom olej opečieme zo všetkých strán. Rolády uložíme na pekáč, zalejeme červeným vínom, pridáme borievky, bobkový list a zrnká čierneho korenia. Prikryté dusíme v horúcej rúre jednu hodinu. Ak treba, podlievame červeným vínom. Pridáme drobné cibuľky a dusíme prikryté ďalších 15 minút. Múku vymiešame s troškou vody nahladko, prilejeme a všetko dobre povaríme. Rolády vyberieme, šťavu môžeme zlepšiť korením a červeným vínom. Podávame s varenou cestovinou.

(2 porcie / 1 porcia 2190 kJ – 523 kcal., B – 41,0 g., T – 27,0 g., S – 29,0 g)

Žiadne komentáre: