200
g hovädzej sviečkovice. 20 g údenej slaniny., 4 malé tvrdé
rajčiaky., 50 g ryže., 2 malé cibule., 20 g masla., mletá sladká
červená paprika., mleté čierne korenie., 2 a 1/2 dl vývaru z
mäsa., voda., soľ.,
Umytú
ryžu udusíme vo vývare Cibuľu olúpeme a niekoľko minút
povaríme v posolenej vode. Mäso a slaninu pokrájame na väčšie
kúsky, cibuľu rozkrájame na polovice. Napichujeme na ihly (ražeň)
striedavo rajčiak, slaninu, mäso, cibuľu, mäso atď. a končíme
rajčiakom. Všetko potrieme maslom a vložíme do grilovacieho
zariadenia. Možno opekať aj v rozohriatom oleji na panvici z každej
strany 4 – 5 minút. Hotové posolíme, podľa chuti, môžeme
okoreniť mletým čiernym korením a mletou sladkou červenou
paprikou. Podávame s ryžou.
(2
porcie / 1 porcia 1470 kJ – 351 kcal., B – 21,8 g., T – 18,6
g., S – 23,8 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára