1. 9. 2016

Sviečkovica na ihle s ryžou

200 g hovädzej sviečkovice. 20 g údenej slaniny., 4 malé tvrdé rajčiaky., 50 g ryže., 2 malé cibule., 20 g masla., mletá sladká červená paprika., mleté čierne korenie., 2 a 1/2 dl vývaru z mäsa., voda., soľ.,
Umytú ryžu udusíme vo vývare Cibuľu olúpeme a niekoľko minút povaríme v posolenej vode. Mäso a slaninu pokrájame na väčšie kúsky, cibuľu rozkrájame na polovice. Napichujeme na ihly (ražeň) striedavo rajčiak, slaninu, mäso, cibuľu, mäso atď. a končíme rajčiakom. Všetko potrieme maslom a vložíme do grilovacieho zariadenia. Možno opekať aj v rozohriatom oleji na panvici z každej strany 4 – 5 minút. Hotové posolíme, podľa chuti, môžeme okoreniť mletým čiernym korením a mletou sladkou červenou paprikou. Podávame s ryžou.

(2 porcie / 1 porcia 1470 kJ – 351 kcal., B – 21,8 g., T – 18,6 g., S – 23,8 g)

Žiadne komentáre: