1
králika, 1/2 kg brokolice, cibuľu, 6 rajčín, 1 žltú papriku, 1
strúčik cesnaku, 2 dl bieleho prírodného vína, 1 lyžicu masla,
2 lyžice oleja, 1/2 lyžičky korenia karí, soľ, mleté čierne
korenie
Ošúpané
rajčiny pokrájame na štvrtiny a dužinu vidličkou rozdrvíme.
Cibuľu pokrájame najemno, papriku na malé kocky. V rozohriatom
oleji opečieme porcie králika. Na masle speníme cibuľu, pridáme
karí, krátko osmažíme, pridáme rajčiny, papriku, prelisovaný
cesnak zmiešaný so soľou, korenie, víno a privedieme do varu.
Vložíme opečené porcie králika a prikryté dusíme do mäkka.
Brokolicu rozoberieme na ružičky, krátko ju povaríme v osolenej
vody a pridáme ku králikovi. Chvíľu spoločne podusíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára