17. 9. 2016

Králičie soté s brokolicou

1 králika, 1/2 kg brokolice, cibuľu, 6 rajčín, 1 žltú papriku, 1 strúčik cesnaku, 2 dl bieleho prírodného vína, 1 lyžicu masla, 2 lyžice oleja, 1/2 lyžičky korenia karí, soľ, mleté čierne korenie
Ošúpané rajčiny pokrájame na štvrtiny a dužinu vidličkou rozdrvíme. Cibuľu pokrájame najemno, papriku na malé kocky. V rozohriatom oleji opečieme porcie králika. Na masle speníme cibuľu, pridáme karí, krátko osmažíme, pridáme rajčiny, papriku, prelisovaný cesnak zmiešaný so soľou, korenie, víno a privedieme do varu. Vložíme opečené porcie králika a prikryté dusíme do mäkka. Brokolicu rozoberieme na ružičky, krátko ju povaríme v osolenej vody a pridáme ku králikovi. Chvíľu spoločne podusíme.

Žiadne komentáre: