17. 9. 2016

Zelené rezance s kurčaťom a brokolicou

200 g zelených rezancov, 300 g brokolice, olivový olej, mäso z polovice uvareného kurčaťa, 1 cibuľu, 1 červenú papriku, rozmarín, tymian, mleté biele korenie, 1 dl bieleho vína, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 50 g postrúhaného parmezánu
Rezance dáme variť do osolenej vody. Brokolicu rozoberieme na ružičky. 4 minúty pred dovarením cestovín pridáme brokolicu a spoločne varíme. Rezance s brokolicou scedíme. Cibuľu pokrájame na drobno. Papriku pokrájame na rezance. Na oleji speníme cibuľu, pridáme na rezance pokrájanú papriku. Pridáme rozmarín a tymian. Varené mäso pokrájame na kúsky a pridáme k cibuli s paprikou. Primiešame mleté biele korenie. Podlejeme bielym vínom a krátko povaríme. Primiešame smotanu a za stáleho miešania varíme, až tekutina zhustne. Na tanier dáme cestoviny s brokolicou, prelejeme omáčkou a posypme parmezánom.

Žiadne komentáre: