500
g jelenieho mäsa z pliecka, 80 g masti, 150 g cibule, 2 lyžičky
červenej papriky, lyžica rajčiakového pretlaku, 2 strúčiky
cesnaku, rasca, majorán, mleté čierne korenie, soľ, citrónová
kôra, 10 g hladkej múky, 30 g údenej slaniny
Jelenie
mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kocky. V tlakovom hrnci
rozpustíme masť, speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu,
primiešame papriku, rascu, rajčiakový pretlak, prelisovaný cesnak
a korenie. Vložíme pokrájané mäso, osolíme a dusíme vo
vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, posypeme majoránom,
postrúhanou citrónovou kôrou, múkou a pod tlakom dusíme 20
minút. Hotový guláš polejeme rozpraženou údenou slaninou
pokrájanou na kocky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára