6. 9. 2016

Jelení guláš v tlakovom hrnci

500 g jelenieho mäsa z pliecka, 80 g masti, 150 g cibule, 2 lyžičky červenej papriky, lyžica rajčiakového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, rasca, majorán, mleté čierne korenie, soľ, citrónová kôra, 10 g hladkej múky, 30 g údenej slaniny
Jelenie mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kocky. V tlakovom hrnci rozpustíme masť, speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, rascu, rajčiakový pretlak, prelisovaný cesnak a korenie. Vložíme pokrájané mäso, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, posypeme majoránom, postrúhanou citrónovou kôrou, múkou a pod tlakom dusíme 20 minút. Hotový guláš polejeme rozpraženou údenou slaninou pokrájanou na kocky.

Žiadne komentáre: