300
g polohrubej múky, 40 g droždia, 8 vajec, 4 PL oleja, 500 g mrkvy,
500 g brokolice, 200 ml šľahačky, 300 g šampiňónového syra, 2
Pl kečupu, soľ, mleté korenie, estragón, 4 srúčiky cesnaku, tuk
na vymazanie plechu
Múku
preosejeme do misy, urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie.
pridáme asi 5 Pl teplej vody a pripravíme kvások. Do múky
prilejeme ¼ l vody a olej. vypracujeme vláčne cesto. Kým nakysne,
uvaríme vajcia natvrdo, olúpeme cih a nakrájame na osminky. Cesto
necháme chvíľu kysnúť.Medzitým očistíme zeleninu. Mrkvu
nakrájame na plátky a brokolicu rozdelíme na malé ružičky.
Zeleninu povaríme asi 6 minút v osolenej vode, scedíme. Šľahačku
zohrejeme, rozdrobíme do nej syr a za stáleho miešania rozpustíme.
Na tukom vymazaný plech prenesieme vyvaľkané cesto. potrieme
olejom, kečupom, uložíme dusenú zeleninu a kúsky varených
vajec.Zalejeme syrovou omáčkou, do ktorej sme pridalui korenie,
roztlačené kúsky cesnaku, estragón. V predhriatej rúre pečieme
asi 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára