500
g čerstvej špargle, 350 g zelených rezancov, 150 g morčacích
pŕs, 125 g kyslej smotany , 2 lyžice oleja, 2 lyžice masla , 2
poháre šampiňónov (asi 300 ml) , 2 lyžice masla , 2 lyžice
múky, 200 ml suchého sherry , lyžičku citrónovej šťavy,
strúčik cesnaku , mleté korenie ,soľ, lyžicu worcesterskej
omáčky , lyžicu pažítky
Čerstvú
špargľu olúpeme, odstránime drevnaté konce a podľa hrúbky
špargľu asi 15 minút varíme. Rezance uvaríme v slanej vode, do
ktorej sme dali lyžicu oleja. V hrnci rozohrejeme maslo a krátko na
ňom podusíme prelisovaný cesnak. Zlejeme šampiňóny, tekutinu
zachy-távame, pridáme ich k cesnaku a krátko dusíme. Prisypeme
múku a necháme ju zhnednúť. Všetko zriedime štvrtinou šťavy
zo šampiňónov, vmiešame kyslú smotanu a krátko povaríme.
Ochutíme soľou, korením, worcesterskou omáčkou, sherry a
citrónovou šťavou. Mäso umy-jeme a vysušíme. Zvyšok oleja
rozpálime na panvici a mäso na ňom asi 8 – 10 minút ope-čieme
z oboch strán. Potom mäso vyberieme, osolíme, okoreníme a
nakrájame na slížiky. Čerstvú a uvarenú špargľu zlejeme,
nakrájame na polovice alebo na tretiny. Odkvapkané cestoviny
rozdelíme na taniere, na ne dáme slížiky mäsa a špargle. Potom
všetko zalejeme šampiňónovou omáčkou. Podávame posypané
pažítkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára