17. 9. 2016

Cestoviny so špargľou

500 g čerstvej špargle, 350 g zelených rezancov, 150 g morčacích pŕs, 125 g kyslej smotany , 2 lyžice oleja, 2 lyžice masla , 2 poháre šampiňónov (asi 300 ml) , 2 lyžice masla , 2 lyžice múky, 200 ml suchého sherry , lyžičku citrónovej šťavy, strúčik cesnaku , mleté korenie ,soľ, lyžicu worcesterskej omáčky , lyžicu pažítky
Čerstvú špargľu olúpeme, odstránime drevnaté konce a podľa hrúbky špargľu asi 15 minút varíme. Rezance uvaríme v slanej vode, do ktorej sme dali lyžicu oleja. V hrnci rozohrejeme maslo a krátko na ňom podusíme prelisovaný cesnak. Zlejeme šampiňóny, tekutinu zachy-távame, pridáme ich k cesnaku a krátko dusíme. Prisypeme múku a necháme ju zhnednúť. Všetko zriedime štvrtinou šťavy zo šampiňónov, vmiešame kyslú smotanu a krátko povaríme. Ochutíme soľou, korením, worcesterskou omáčkou, sherry a citrónovou šťavou. Mäso umy-jeme a vysušíme. Zvyšok oleja rozpálime na panvici a mäso na ňom asi 8 – 10 minút ope-čieme z oboch strán. Potom mäso vyberieme, osolíme, okoreníme a nakrájame na slížiky. Čerstvú a uvarenú špargľu zlejeme, nakrájame na polovice alebo na tretiny. Odkvapkané cestoviny rozdelíme na taniere, na ne dáme slížiky mäsa a špargle. Potom všetko zalejeme šampiňónovou omáčkou. Podávame posypané pažítkou.

Žiadne komentáre: