200
g hovädzieho mäsa z pliecka., 20 g údenej slaniny., 1 lyžička
slnečnicového oleja., 1 lyžička hladkej múky., 1 malá cibuľa.,
mletá sladká červená paprika., rozmarín., tymián., 1 lyžička
rajčiakového pretlaku., 1 dl červeného vína., 1 lyžička
maizeny., 1 dl vody., 50 g očistenej mrkvy., 100 g šampiňónov., 8
kusov drobnej cibuľky šalotky., 1 lyžica kyslej smotany., mleté
čierne korenie., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
V
liatinovom kastróli alebo na panvici rozohrejeme olej, pridáme
slaninu pokrájanú nadrobno, popražíme pridáme mäso pokrájané
na tenké a drobné kúsky, cibuľu pokrájanú nadrobno, poprášime
múkou a za stáleho miešania dobre popražíme. Posolíme,
okoreníme, pridáme rajčiakový pretlak a víno a zamiešame. Vo
vode rozhabarkujeme maizenu, prilejeme k mäsu a dusíme prikryté 45
minút. Medzitým očistíme a rozštvrtíme šampiňóny, pokrájame
mrkvu, pridáme drobné cibuľky šalotky a udusíme v malom množstve
vody. Pridáme k mäsu a krátko spolu povaríme. Pred odstavením
zjemníme smotanou a dochutíme mletým čiernym korením. Posypeme
zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Možno pripraviť
aj bez slaniny a bez šampiónov. Podávame s varenými zemiakmi
alebo ryžou.
(2
porcie / 1 porcia 1256 kJ – 300 kcal., B – 23,8 g., T – 17,8
g., S – 11,1 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára