300
g brokolice, malú cibuľu, 40 g masla, 40 g polohrubej múky, ¼ l
mlieka, ¾ l vody, kocku zeleninového vývaru, muškátový oriešok
a zelenú petržlenovú vňať
Ružičky
brokolice odkrojíme z hlúbikov, ktoré olúpeme, nakrájame na
tenké plátky a podusíme v troche vody s nasekanou cibuľou, čo
neskôr rozmixujeme. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku,
zriedime ju s vodou, doplníme polievkovou kockou a povaríme cca 15
minút. Pridáme nadrobno upravené ružičky brokolice i rozmixovanú
cibuľu s hlúbikmi a varíme ďalej až do zmäknutia zeleniny.
Prilejeme mlieko, dochutíme muškátovým orieškom a privedieme do
varu. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára