800
g chudého bravčového mäsa, 1 menší karfiol, 250 g brokolice,
soľ, mleté čierne korenie, rascu, vegetu, lyžičku mletej
červenej papríky, hladkú múku, tuk na vyprážanie, masox (alebo
vývar)
Mäso
nakrájame na rezne (okraje narežeme), naklepeme, osolíme a
okoreníme. Z každej strany posypeme mletou rascou, dlaňou ju
pritlačíme a rezne obalíme v múke. Vypražíme na rozpálenom
tuku z obidvoch strán. Vo výpeku speníme nadrobno posekanú
cibuľku, pridáme papriku, lyžičku hladkej múky a zalejeme
vývarom (masoxom). Chvíľku povaríme a mäso vložíme do omáčky.
Karfiol a brokolicu uvaríme v slanej vode (pridáme vegetu). Necháme
odkvapkať a rozoberieme na menšie ružičky. Mäso a zeleninu
podávame spolu s opečenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára