17. 9. 2016

Bravčové plátky s brokolicou a karfiolom

800 g chudého bravčového mäsa, 1 menší karfiol, 250 g brokolice, soľ, mleté čierne korenie, rascu, vegetu, lyžičku mletej červenej papríky, hladkú múku, tuk na vyprážanie, masox (alebo vývar)
Mäso nakrájame na rezne (okraje narežeme), naklepeme, osolíme a okoreníme. Z každej strany posypeme mletou rascou, dlaňou ju pritlačíme a rezne obalíme v múke. Vypražíme na rozpálenom tuku z obidvoch strán. Vo výpeku speníme nadrobno posekanú cibuľku, pridáme papriku, lyžičku hladkej múky a zalejeme vývarom (masoxom). Chvíľku povaríme a mäso vložíme do omáčky. Karfiol a brokolicu uvaríme v slanej vode (pridáme vegetu). Necháme odkvapkať a rozoberieme na menšie ružičky. Mäso a zeleninu podávame spolu s opečenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: