20. 2. 2017

Zeleninovo - kuracie hody s cestovinou

300 až 400 g kuracích pŕs, trochu citrónovej šťavy, jeden balík cestovín, môžu byť kolienka, mušličky, vrtuľky, 300 g brokolice aj s hlúbikom, cibuľu, 200 g šampiňónov, tri až štyri polievkové lyžice paradajkového pretlaku, jeden téglik šľahačkovej smotany, tri trojuholníky mäkkého syra, tri strúčiky cesnaku, 80 g tvrdého strúhaného syra, tri polievkové lyžice oleja, zväzok jarnej cibuľky aj s vňaťou. Ak nemáme, môžu byť dva malé póry, pažítka, petržlenová vňať
Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, premiešame s lyžičkou horčice, pokvapkáme olejom a necháme odležať. Cestoviny dáme variť do vriacej slanej vody, pred dovarením k nim pridáme očistenú brokolicu rozobratú na malé ružičky i s pokrájanými hlúbikmi, povaríme a scedíme. Na oleji opražíme odležané kuracie mäso, pridáme k nemu posekanú cibuľu, pokrájané huby a za častého miešania spolu smažíme. Pridáme paradajkový pretlak, mäkký syr vymiešaný s dvomi strúčikmi popučeného cesnaku, smotanu a necháme pomaly prehriať, až vznikne omáčka. Podľa potreby ju dochutíme a vylejeme na cestoviny s brokolicou. Všetko dobre premiešame, dáme do pekáča alebo ohňovzdornej misy. Jarnú cibuľku aj s vňaťou alebo očistené póriky pokrájame nadrobno, premiešame s posekaným cesnakom a postrúhaným syrom. Masu posypeme a dáme do vyhriatej rúry zapiecť asi na dvadsať minút dozlatista.

Žiadne komentáre: