3. 2. 2017

Rezance s karamelovým ovocím

100 g instantných rezancov, 300 g cukor kryštálový, 1 ks banána, 2 ks ananás kolieska, 50 g kešu orechov (príp. vlašských orechov), lyžica oleja, 4 lyžice bieleho vína
Instantné rezance prelejeme vriacou vodou a necháme 3 minúty odstáť, scedíme a necháme odkvapkať na sitku. V panvici rozohrejeme olej, zasypeme cukrom a za stáleho miešania rozpustíme na svetlý karamel. Stlmíme oheň, vhodíme niekoľko orechov, vyberieme dierkovanou naberačkou a vložíme do studenej vody, rovnako tak aj kolieska ananásu a banánu. Do zvyšného karamelu vlejeme víno, vsypeme rezance, prehrejeme a na tanieri ozdobíme ovocím v karameli a ovocnou omáčkou.

Žiadne komentáre: