3. 2. 2017

Prekladané špagety

250 g spagiet, sol, 250 g bryndze, 3 vajcia, 100 g masla, 20 g masla a 20 g struhanky na formu, 250 g rajciakov, 1,5 dl kyslej smotany
Spagety uvarime v osolenej vode. Scedime ich a nechame vychladnut. Bryndzu s maslom a 2 zltkami vymiesame a premiesame so spagetami a snehom z 3 vyslahanych bielkov. Ohnovzdornu formu vytrieme maslom, vysypeme struhankou a naplnime tretinou pripravenej zmesi so spagetami. Na nu ulozime vrstvu rajciakov, pokrajanych na kolieska. Na rajciaky dame opat tretinu spagiet, znovu kolieska rajciakov a navrch zvysok spagiet. Povrch zalejeme smotanou, v ktorej sme rozslahali zltok a trosku soli. Prekladane spagety zapecieme v dobre vyhriatej rure.

Žiadne komentáre: