1 morka, 1 morcacia pecienka, vareny zaludok a srdce, 3 vajcia, 160 g slaniny, 100 g struhanky, 20 g cibule, 1 stavu ku kuratu, 1 stipku struhaneho muskatoveho oriesku, 3 lyzice smotany, 10 g hladkej muky, 200 g masla, sol
Nohy nasekame pod klbmi a vytiahneme slachy.
Plnka: 1/2 masla premiesame s 3 zltkami, posolime, okorenime muskatovym orieskom a pridame naskrabanu pecienku, posekany vareny zaludok a srdce, vsetko zmiesame. Na 1/3 davky slaniny osmazime pokrajanu cibulu, nechame vychladnut. Potom pridame do plnky a zahustime struhankou, ktoru sme predtym navlhcili smotanou. Vmiesame sneh z toch bielkov. Hmotou naplnime morku a zasijeme. Zo zostavajucou slaninou morku prespikujeme, osolime, dame do pekaca na rozpustene maslo a podlejeme vodou. Pocas pecenia podlievame morku vypecenou stavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára