21. 2. 2017

Kurča na estragóne

kurca, 750 g zemiakov, cibula, zvazok petrzlenovej vnate, 2 tegliky estragonu, sol, 100 g bieleho chleba, 30 g masla, 2 lyzice konaku, mlete cierne korenie, 2 lyzice horcice, spajdla, biela nit
Zemiaky umyjeme a osupeme. Pozdlzne rozstvrtime. Zalejeme vodou, osolime a varime. Kurca umyjeme. Cibulu ocistime a pokrajame na kocky. Petrzlenovu vnat a estragon posekame. CHlieb rozmrvime nadrobno. Na panvici rozohrejeme 20 g tuku. Podusime cibulu, posekanu nadrobno. Zmiesame s chlebom, estragonom, petrzlenovou vnatou, konakom, solou, mletym ciernym korenim a touto zmesou naplnime kurca. Otvor uzavrieme spajdlou. Previazeme bielou nitou. Stehna kurcata zviazeme spolu a kurca potrieme solou. Okorenime. Prsiami nadol vlozime do sirokeho pekaca. Zemiaky zlejeme. Dame odkvapkat a vlozime do misy. Premiesame s horcicou. Oblozime nimi kurca na pekaci. Pecieme v predhriatej rure pri 200 stupnoch 70 minut. Po 30 minutach kurca obratime. Premiesame zemiaky. Zvyskom tuku potrieme povrch kurcata. Podlievame stavou. Ked je kurca uz hnedaste, posypeme zvyskom estragonu.

Žiadne komentáre: