400 g kačacích pŕs,3 pomaranče,1 citrón,200 ml olivového oleja,čerstvý zázvor,sójová omáčka, slivkový lekvár,badián,celá škorica,aníz,soľ,brandy,400 g zemiakov,50 g masla,200 ml mlieka,čerstvý vanilkový struk
Kačacie prsia priečne nakrájame na kúsky hrubé asi 1 cm. Pomaranče a citrón odšťavíme. Do šťavy pridáme olej, postrúhaný čerstvý zázvor, sójovú omáčku, 1 lyžicu slivkového lekváru, badián, celú škoricu aníz a trochu brandy ( 1 dl). Zmes dobre premiešame, pridáme kúsky kačacích pŕs a necháme asi dva dni odležať v chladničke. Potom prsia opečieme na panvici s trochou marinády. Výpek zmiešame so zvyšnou marinádou, prevaríme a podávame k mäsu. Ako prílohu servírujeme zemiakovú kašu rozmiešanú s mliekom, v ktorom sme varili vanilkový struk
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára