20. 2. 2017

Chateaubriand

sviečková, cibuľa, šampiňóny, rajčiaky, paprikové struky, ke­čup, červené víno, cesnak, solamyl, jarabinkový kompót, worcester, soľ, korenie (zelené), pe­tržlen
Mäso (500 g) nakrájať na väčšie kocky či prúžky, potrieť olejom, osoliť a okoreniť, na desať minút odložiť, cibuľu (1) nakrájať nad­robno, šampiňóny (250 g) na kú­sky, rajčiaky (6) ošúpať a nakrájať na plátky, paprikové struky (2) nadrobno, cesnak (strúčik) roztrieť.
Speniť na lyžici oleja cibuľu, pridať šampiňóny, rajčiaky, papriko­vé struky a dusiť. K mäkkému pridať dve lyžice kečupu, víno (1 dl) cesnak, lyžičku solamylu, pokvapkať worcestrom, osoliť a okoreniť, pridať dve lyžičky jarabinkového kompótu (postačí aj rí­bezľový). Súčasne na lyžičke ole­ja začať pripravovať mäso, smažiť ho na miernom ohni asi desať minút. Potom ho zaliať omáčkou a hneď podávať. Príloha: zemiaky.

Žiadne komentáre: