sviečková, cibuľa, šampiňóny, rajčiaky, paprikové struky, kečup, červené víno, cesnak, solamyl, jarabinkový kompót, worcester, soľ, korenie (zelené), petržlen
Mäso (500 g ) nakrájať na väčšie kocky či prúžky, potrieť olejom, osoliť a okoreniť, na desať minút odložiť, cibuľu (1) nakrájať nadrobno, šampiňóny (250 g ) na kúsky, rajčiaky (6) ošúpať a nakrájať na plátky, paprikové struky (2) nadrobno, cesnak (strúčik) roztrieť.
Speniť na lyžici oleja cibuľu, pridať šampiňóny, rajčiaky, paprikové struky a dusiť. K mäkkému pridať dve lyžice kečupu, víno (1 dl ) cesnak, lyžičku solamylu, pokvapkať worcestrom, osoliť a okoreniť, pridať dve lyžičky jarabinkového kompótu (postačí aj ríbezľový). Súčasne na lyžičke oleja začať pripravovať mäso, smažiť ho na miernom ohni asi desať minút. Potom ho zaliať omáčkou a hneď podávať. Príloha: zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára