3. 2. 2017

Cestoviny s omáčkou z červeného vína

500 g cestovín, 1 menšia cibuľa, 1 malý strúčik cesnaku, 1 dl červeného vína, 2 dl kečupu, 150 g nastrúhanej nivy, čierne alebo zelené olivy, troška bazalky a tymiánu, 1 bobkový list, 2 guličky nového korenia, troška cukru, 2 lyžice oleja a soľ
Uvarené cestoviny scedíme a necháme zakryté. V hlbokej panvici zohrejeme olej a pridáme do neho najemno pokrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme pripraveným kečupom s vínom, ktoré ochutíme korením a cukrom. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni asi 10 minút. Pred podávaním omáčky vyberieme lyžičkou nové korenie a bobkový list. Cestoviny na tanieri prelejeme omáčkou a ozdobíme olivami.

Žiadne komentáre: