17. 9. 2016

Zeleninová torta pre šesť osôb

4 vajcia, 50 ml mlieka, 50 g kyslej smotany, 1 väčší pór, 60 g šampiňónov z konzervy nakrájaných najemno, 70 g brokolice, 100 g strúhaného tvrdého syra, bazalku, majoránku, soľ, štipku čierneho korenia, rastlinný olej
Pór nakrájame na jemné kolieska, ktorý podusíme so šampiňónmi na malom množstve rastlinného oleja. Brokolicu nadrobno a povaríme v mierne osolenej vode alebo v pare do mäkka. Vajcia rozmiešame so smotanou a strúhaným syrom, pridáme majoránku, bazalku, soľ a korenie. Podusenú zeleninu premiešame s vaječnou hmotou a všetko spolu vlejeme do okrúhlej formy na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút na 180°C. Ako príloha je vhodný zeleninový šalát alebo varené zemiaky.

Žiadne komentáre: