5
– 6 zemiakov ,200 g suchohríbov , cibuľu , mleté čierne korenie
,olej, 2 vajcia, 80 g strúhaného tvrdého syra , PL kyslej smotany
, 100 ml sladkej smotany ,nasekanú petržlenovú vňať
V
šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a
pokrájame na kolieska. Tvrdý syr nahrubo nastrúhame. Polovicu
zemiakov uložíme do vymastenej zapekacej misy, posolíme a posypeme
20 g nastrúhaného syra. Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na
oleji.
Pridáme očistené, pokrájané suchohríby, posolíme a krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na zemiaky v zapekacej mise dáme podusené suchohríby s cibuľou a zasypeme ich 30 g strúhaného syra. Zvyšné zemiaky rozložíme na hubovú masu. Posolíme, okoreníme a zalejeme zmesou z rozšľahaných vajec, kyslej smotany, zo sladkej smotany, z petržlenovej vňate, zo zvyšného syra, soli a z mletého čierneho korenia. Pečieme asi 40 – 50 minút pri teplote 180 °C.
Pridáme očistené, pokrájané suchohríby, posolíme a krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na zemiaky v zapekacej mise dáme podusené suchohríby s cibuľou a zasypeme ich 30 g strúhaného syra. Zvyšné zemiaky rozložíme na hubovú masu. Posolíme, okoreníme a zalejeme zmesou z rozšľahaných vajec, kyslej smotany, zo sladkej smotany, z petržlenovej vňate, zo zvyšného syra, soli a z mletého čierneho korenia. Pečieme asi 40 – 50 minút pri teplote 180 °C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára