16. 9. 2016

Vyprážaný zeler so šunkovou omáčkou

350 g zeleru, vajce, 4 lyžice mlieka, 40 g hladkej múky, 80 g strúhanky, soľ, masť na vyprážanie
Omáčka: žĺtok, lyžička horčice, 0,6 dl oleja, ½ dl kyslej smotany, 10 g cibule, 50 g šunky, citrón, soľ
Dobre umytý zeler uvaríme v kožke, očistíme, pokrájame na kolieska, posolíme, obalíme múkou, vajcom rozšľahaným s mliekom a strúhankou a vyprážame v horúcej masti.
Omáčka: Žĺtok i s horčicou dáme do malej misky a za stáleho miešania prikvapkáme olej. Hustú majonézu rozriedime citrónovou šťavou. Potom pridáme postrúhanú cibuľu, smotanu a nadrobno posekanú šunku.

Žiadne komentáre: