35
dkg sušených hrušiek, 15 dkg sušených fíg, 10 dkg sušených
sliviek, 1/8 l mlieka, 2 dkg droždia, ¼ kg hladkej múky, 8 dkg
kryštálového cukru, 1 čl škorice, na hrot noža pomletých
klinčekov, citrónová kôra, 6 dkg posekaných mandlí, 8 dkg
celých ošúpaných lieskových orieškov, maslo, vajce na
potieranie
na zdobenie : 10 dkg celých ošúpaných mandlí, 10 dkg kandizovaných čerešní
na zdobenie : 10 dkg celých ošúpaných mandlí, 10 dkg kandizovaných čerešní
Slivky,
hrušky a figy namočíme cez noc do vody. Ovocie posekáme nadrobno.
Zohreje mlieko a rozpustíme v ňom droždie, pridáme múku aby
vzniklo kašovité cesto a necháme ho vykysnúť. Pridáme zvyšok
múky, cukru, postrúhanej citrónovej kôry, škorice, zomletých
klinčekov a štipky soli urobíme hladké cesto. Necháme kysnúť ¼
hodiny.Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň dve obruče
z tortovej formy s priemerom 24 cm. Tortové obruče vymažeme
maslom. Do vykysnutého cesta zapracujeme ovocie, mandle, lieskové
orechy. Cesto naplníme do foriem a ešte ho necháme kysnúť asi ½
hodiny. Cesto potrieme rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľami a
kandizovaným ovocím. V predhriatej rúre pečieme pri teplote
180°C. Necháme vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára