500
g srňacieho mäsa, 60 g masti, 80 g cibule, 80 g koreňovej
zeleniny, nieko+ko zrniek čierneho a nového korenia, bobkový list,
muškátový oriešok, soľ, 10 g hladkej múky, 100 g sladkokyslých
uhoriek
Srňacie
mäso pokrájame na kocky. V tlakovom hrnci rozpustíme masť,
speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistenú,
pokrájanú zeleninu, korenie, bobkový list, postrúhaný muškátový
oriešok a opražíme. Primiešame pokrájané mäso, osolíme a
udusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, zaprášime ju
múkou, trochu opražíme a podlejeme horúcou vodou. Hrniec
uzavrieme a pod tlakom dusíme 20 minút. Do hotového gulášu
primiešame na kocky pokrájané uhorky a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára