6. 9. 2016

Srňací guláš v tlakovom hrnci

500 g srňacieho mäsa, 60 g masti, 80 g cibule, 80 g koreňovej zeleniny, nieko+ko zrniek čierneho a nového korenia, bobkový list, muškátový oriešok, soľ, 10 g hladkej múky, 100 g sladkokyslých uhoriek
Srňacie mäso pokrájame na kocky. V tlakovom hrnci rozpustíme masť, speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistenú, pokrájanú zeleninu, korenie, bobkový list, postrúhaný muškátový oriešok a opražíme. Primiešame pokrájané mäso, osolíme a udusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, zaprášime ju múkou, trochu opražíme a podlejeme horúcou vodou. Hrniec uzavrieme a pod tlakom dusíme 20 minút. Do hotového gulášu primiešame na kocky pokrájané uhorky a podávame.

Žiadne komentáre: