½
kg bravčového bôčika, bravčová nožička, soľ, 80 g cibule, 60
g masti, mletá červená paprika, rasca, strúčik cesnaku, 400 g
kyslej kapusty, 1 ½ dl kyslej smotany, 15 g hladkej múky, citrón
Mäso
umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, nožičku presekneme po dĺžke
a ešte napoly. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti do
ružova, pridáme papriku, rascu, rozotretý cesnak a podlejeme
vodou. Potom pridáme posekanú nožičku, posolíme, prikryjeme a
dusíme. Neskoršie pridáme posolené mäso, dusíme pol hodiny a
podľa potreby podlejeme vodou. Nakoniec pridáme kyslú kapustu a
dusíme pod pokrývkou, kým mäso a kapusta nezmäknú. Potom
vlejeme do guláša smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku,
pomiešame, necháme povrieť a podľa chuti pridáme soľ a
citrónovú šťavu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára