18. 9. 2016

Sikulský guláš

½ kg bravčového bôčika, bravčová nožička, soľ, 80 g cibule, 60 g masti, mletá červená paprika, rasca, strúčik cesnaku, 400 g kyslej kapusty, 1 ½ dl kyslej smotany, 15 g hladkej múky, citrón
Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, nožičku presekneme po dĺžke a ešte napoly. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti do ružova, pridáme papriku, rascu, rozotretý cesnak a podlejeme vodou. Potom pridáme posekanú nožičku, posolíme, prikryjeme a dusíme. Neskoršie pridáme posolené mäso, dusíme pol hodiny a podľa potreby podlejeme vodou. Nakoniec pridáme kyslú kapustu a dusíme pod pokrývkou, kým mäso a kapusta nezmäknú. Potom vlejeme do guláša smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, pomiešame, necháme povrieť a podľa chuti pridáme soľ a citrónovú šťavu.

Žiadne komentáre: