4
– 5 veľkých zemiakov, 1 ½ lyžice oškvarkov, 1 PL cmaru, 2
vrchovaté PL hladkej múky, 1 PL masti na vymastenie plechu, 2
väčšie jablká, kyslá smotana, mleté čierne korenie, soľ
Surové
zemiaky postrúhame, pridáme cmar, múku, oškvarky, čierne korenie
a soľ. Pripravíme cesto ako na zemiakové placky a necháme ho
odstáť. Medzitým vymastíme plech ( s okrajom cca 4 cm ), nalejeme
doň cesto a rozotrieme ho až po okraje vo výške približne 3 mm.
Potom nakrájame jablká alebo slivky na polmesiačiky a rovnomerne
ich rozložíme na povrch cesta. Pečieme pri teplote 200 °C, kým
sa neurobí kôrka. Po upečení pokrájame placku na kúsky, ktoré
pred podávaním prelievame kyslou smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára