22. 9. 2016

Kucmoch-recept

4 – 5 veľkých zemiakov, 1 ½ lyžice oškvarkov, 1 PL cmaru, 2 vrchovaté PL hladkej múky, 1 PL masti na vymastenie plechu, 2 väčšie jablká, kyslá smotana, mleté čierne korenie, soľ
Surové zemiaky postrúhame, pridáme cmar, múku, oškvarky, čierne korenie a soľ. Pripravíme cesto ako na zemiakové placky a necháme ho odstáť. Medzitým vymastíme plech ( s okrajom cca 4 cm ), nalejeme doň cesto a rozotrieme ho až po okraje vo výške približne 3 mm. Potom nakrájame jablká alebo slivky na polmesiačiky a rovnomerne ich rozložíme na povrch cesta. Pečieme pri teplote 200 °C, kým sa neurobí kôrka. Po upečení pokrájame placku na kúsky, ktoré pred podávaním prelievame kyslou smotanou. 

Žiadne komentáre: