8
väčších šampiňónov, 4 plátky oravskej slaniny, 4 plátky
šunky, 2 paradajok, 8 tenkých plátkov syra, 8 kúskov ananásu,
lístkové cesto, soľ, korenie, mletá červená sladká paprika,
žĺtok na potretie
Šampiňóny
očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek
postupne naukladáme slaninku, koliesko paradajky, šunku a na vrch
položíme nožičku. Všetko uchytíme špajdľou. Všetko zakryjeme
plátkom syra a na špic pridáme ananás. Na tenko vyvaľkané cesto
rozdelíme na 8 častí a zabalíme v tvare vežičiek, potrieme
žĺtkom a pečieme do zlatista asi 30 minút.Ako prílohu podávame
pečené zemiaky alebo hranolčeky a ako oblohu ananás, čo zostal.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára