250
g hladkej múky, 150 g práškového cukru, štipka soli, 1 balíček
vanilkového cukru, 1 vajce,150 g zmäknutého masla
na plnku a zdobenie:100 g pomarančového lekváru, 100 g tmavej polevy, 50 g vlašských orechov
na plnku a zdobenie:100 g pomarančového lekváru, 100 g tmavej polevy, 50 g vlašských orechov
Z
múky, cukru, soli, vanilkového cukru, vajca a masla vypracujeme
cesto. Rukami ho sformujeme do gule, prikryjeme a dáme v chlade asi
hodinu odpočívať. Cesto ešte raz prepracujeme, aby bolo vláčne.
Na pomúčenej doske z neho vyvaľkáme plát hrubý asi ako steblo a
vykrojíme z neho 60 srdiečok. Upečieme ich na vymastenom plechu. Z
plechu ich vyberáme ešte teplé pomocou zaguľateného nožíka.
Pomarančovým lekvárom srdiečka zlepíme. Hotovú polevu, ktorú
sme kúpili v obchode, rozohrejeme v horúcom vodnom kúpeli a
nanášame na srdiečka. Pracujeme rýchlo, polevu občas premiešame,
prípadne ju znova zohrejeme. Do stredu každého srdiečka dáme
polovicu vlašského orecha.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára