7. 9. 2016

Pomarančové srdiečka

250 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, štipka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce,150 g zmäknutého masla
na plnku a zdobenie:100 g pomarančového lekváru, 100 g tmavej polevy, 50 g vlašských orechov
Z múky, cukru, soli, vanilkového cukru, vajca a masla vypracujeme cesto. Rukami ho sformujeme do gule, prikryjeme a dáme v chlade asi hodinu odpočívať. Cesto ešte raz prepracujeme, aby bolo vláčne. Na pomúčenej doske z neho vyvaľkáme plát hrubý asi ako steblo a vykrojíme z neho 60 srdiečok. Upečieme ich na vymastenom plechu. Z plechu ich vyberáme ešte teplé pomocou zaguľateného nožíka. Pomarančovým lekvárom srdiečka zlepíme. Hotovú polevu, ktorú sme kúpili v obchode, rozohrejeme v horúcom vodnom kúpeli a nanášame na srdiečka. Pracujeme rýchlo, polevu občas premiešame, prípadne ju znova zohrejeme. Do stredu každého srdiečka dáme polovicu vlašského orecha.

Žiadne komentáre: