7. 9. 2016

Mramorové srdiečka-recept

100 g masla alebo rastlinného tuku, 200 g nugátu, 1 vajce, trocha soli, 300 g polohrubej múky, ½ prášku do pečiva
na polevu: 250 g práškového cukru, šťavu z jedného citrónu, ½ lyžičky kakaa

Maslo zmiešame s nugátom, pridáme vajce, soľ a zmiešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva a spravíme cesto. Cesto sformujeme do bochníku, zabalíme do fólie a dáme do chladničky asi na 1 hodinu.Z cesta vyvaľkáme plát o hrúbke asi ½ cm. Formičkou vykrajujeme srdiečka alebo hviezdičky. Upečieme.
Počas pečenia si pripravíme polevu. Cukor zmiešame s citrónovou šťavou. Na tmavú polevu si odoberieme asi 2 polievkové lyžice z tejto hmoty a premiešame ich s kakaom. Pečivo potrieme najskôr svetlou polevou. Na ňu nakvapkáme tmavú polevu a špáradlom vytvoríme vzory.

Žiadne komentáre: