6. 9. 2016

Jahňacie kotlety-recept

8 jahňacích kotliet ( každá asi 1,5 cm hrubá, celkovo asi 900 g), 2 veľké zrelé paradajky, 2 strúčiky cesnaku,3 PL olivového oleja, 1 PL nasekanej mäty alebo 1 ČL sušenej rozmelenej mäty, čierne korenie, soľ, mätové vetvičky na ozdobu
Všetky tučné časti musíme z kotliet starostlivo odrezať. Paradajky umyjeme, rozpolíme a pokladieme spolu s mäsom na plochú misku. Cesnak ošúpeme, jemne posekáme a premiešame s olivovým olejom, mätou a korením. Touto zmesou rovnomerne potrieme mäso na oboch stranách a navyše aj rezné plochy paradajok. Mäso i paradajky potom necháme pri izbovej teplote najmenej 15 minút marinovať. Grilovaciu alebo veľkú hrubostennú panvicu poriadne rozpálime a vložíme do nej kotlety a paradajky reznou plochou nahor, prudko opekáme asi 4 minúty. Potom mäso obrátime a grilujeme z druhej strany takisto 4 minúty. Až potom paradajky i mäso osolíme. Ak sú paradajky hotové prv ako mäso, vyberieme ich z panvice a prikryté odložíme do tepla.Umyjeme vetvičky mäty, osušíme ich a rozdelíme na niekoľko kúskov. Mäso i paradajky dáme na misu, ozdobíme vetvičkami mäty a zaraz podávame.

Žiadne komentáre: