8
jahňacích kotliet ( každá asi 1,5 cm hrubá, celkovo
asi 900 g), 2
veľké zrelé paradajky, 2
strúčiky cesnaku,3 PL olivového oleja, 1
PL nasekanej mäty alebo 1 ČL sušenej rozmelenej mäty, čierne
korenie, soľ, mätové vetvičky na ozdobu
Všetky
tučné časti musíme z kotliet starostlivo odrezať. Paradajky
umyjeme, rozpolíme a pokladieme spolu s mäsom na plochú
misku. Cesnak ošúpeme, jemne posekáme a premiešame s
olivovým olejom, mätou a korením. Touto zmesou rovnomerne potrieme
mäso na oboch stranách a navyše aj rezné plochy paradajok. Mäso
i paradajky potom necháme pri izbovej teplote najmenej 15 minút
marinovať. Grilovaciu alebo veľkú hrubostennú panvicu
poriadne rozpálime a vložíme do nej kotlety a paradajky reznou
plochou nahor, prudko opekáme asi 4 minúty. Potom mäso obrátime a
grilujeme z druhej strany takisto 4 minúty. Až potom paradajky i
mäso osolíme. Ak sú paradajky hotové prv ako mäso, vyberieme ich
z panvice a prikryté odložíme do tepla.Umyjeme vetvičky mäty,
osušíme ich a rozdelíme na niekoľko kúskov. Mäso i paradajky
dáme na misu, ozdobíme vetvičkami mäty a zaraz podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára