100
g mletých orechov, 100 g detských piškót, 100 g hrozienok, 70 g
kryštálového cukru, 1,5 dl vodu, 1 dl rumu, mandľové rezance na
ozdobu, papierovú košíčky
Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g stuženého pokrmového tuku
Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g stuženého pokrmového tuku
Piškóty
pomelieme a zmiešame s orechmi a hrozienka pomelieme. Cukor dáme
skaramelizovať, zalejeme vodou a rumom a necháme rozvariť. Do misy
dáme orechy, piškóty, hrozienka, vychladnutý karamel a
vypracujeme pevnú hmotu. Navlhčenými rukami robíme guľky,
ktorých spodok stlačíme a vrch vyformujeme do tvaru špica. Na
kuchynskej mriežke necháme chvíľu sušiť. Špice namáčame do
čokoládovej polevy, necháme stuhnúť, ozdobíme mandľou a
vložíme do košíčka.
Poleva:
Vo vodnom kúpeli, za stáleho miešania, rozpustíme polámanú
čokoládu s tukom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára