7. 9. 2016

Hrozienkové špice

100 g mletých orechov, 100 g detských piškót, 100 g hrozienok, 70 g kryštálového cukru, 1,5 dl vodu, 1 dl rumu, mandľové rezance na ozdobu, papierovú košíčky
Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g stuženého pokrmového tuku
Piškóty pomelieme a zmiešame s orechmi a hrozienka pomelieme. Cukor dáme skaramelizovať, zalejeme vodou a rumom a necháme rozvariť. Do misy dáme orechy, piškóty, hrozienka, vychladnutý karamel a vypracujeme pevnú hmotu. Navlhčenými rukami robíme guľky, ktorých spodok stlačíme a vrch vyformujeme do tvaru špica. Na kuchynskej mriežke necháme chvíľu sušiť. Špice namáčame do čokoládovej polevy, necháme stuhnúť, ozdobíme mandľou a vložíme do košíčka.

Poleva: Vo vodnom kúpeli, za stáleho miešania, rozpustíme polámanú čokoládu s tukom.

Žiadne komentáre: