1/2
kg hlív,3 menšie zemiaky,mletú červenú papriku,cibuľu, olej,
čierne korenie,solčanku s morskou soľou ,môže byť aj 1 čerstvá
zelená paprika a 1 kápia
Na
halušky : 1 vajce, polohrubú múku
Pokrájanú
cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme ml.červenú
papriku a nakrájané hlivy, podlejeme vodou. Dusíme. Keď máme
čerstvú papriku a kápiu, pridáme nakrajané na rezance. Cca po 15
minútach pridáme očistené nakrájané zemiaky. Medzitým do misky
rozbijeme vajíčko a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne
cesto. Keď zemiaky zmäknú (nie úplne-asi po 5 min.varenia) cez
dierkové sitko nahádžeme priamo do gulášu halušky a premiešame.
Po cca 3 minútach je guláš hotový. Ochutíme čiernym korením,
solčankou, kto má rád pikantné môže pridať chilli papričku,
alebo feferónku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára