1
kg celozrnnej pšeničnej múky., 30 g droždia., 5/8 l
vlažného mlieka., 100 g medu., 100 g masla., 1 lžičku soli., 1,5
lyžičky škorice., 1,5 lyžičky koriandru., 1,5 lyžičky mletého
muškátového orieška, 120 g celých lieskových orieškov 70
g hrozienok., 100 g celých mandlí., 140 g pokrájaných fíg.,
maslo na vymazanie foriem.
Z
droždia, 1 dl vlažného mlieka a štipky múky pripravíme kvások.
Mlieko, med, maslo, soľ a koreniny pridáme k múke, zmiešame
s vykysnutým kváskom a dobre vymiesime. Prikryjeme a necháme 25 až
30 minút kydnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto ešte raz
premiesime, vmiešame oriešky, hrozienka, mandle a pokrájané figy.
Rozdelíme na dve polovice a každú vložíme do maslom vymazanej
formy. Potrieme mliekom a necháme ešte 15 minút postáť. Vložíme
do rúry predhriatej na 180 stupňov C a pečieme 40 až 50 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára