Najprv si nakrájame mäso na kocky a olúpeme cibuľu. V kastróle rozpálime olej (masť) a cibuľu na ňom osmahneme. Ako náhle zosklovatie, pridáme nakrájané mäso, po všetkých stranách opečieme, osolíme a zalejeme vývarom (môžeme ho pripraviť i z mäsové kocky). Prikryjeme pokrievkou a dusíme, až je mäso takmer mäkké. Občas skontrolujeme, zamiešame a podľa potreby prilejeme vývar. Zatiaľ si olúpeme cesnak, nastrúhame syr, nakrájame kyslé ohorky na kolieska. Ku koncu dusenia mäsa pridáme prelisovaný cesnak, korenie, uhorky, rajčinový pretlak a kečup, premiešame a ešte chvíľu spoločne prehrejeme. Potom zmiešame s uvarenými cestovinami a servírujeme. Samozrejme v kombinácii s trochou zeleniny alebo so zeleninovým šalátom je to tiež zaujímavé.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
3. 2. 2017
Cestovinové kúzlo
500 g bravčového mäsa (pliecko), 400 g cestovín (väčší druh), 4 PL masti, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 3 sladkokyslé uhorky, mleté čierne korenie, 2 PL rajčinového pretlaku, 2 PL kečupu, soľ, vývar (voda), tvrdý nastrúhaný syr
Najprv si nakrájame mäso na kocky a olúpeme cibuľu. V kastróle rozpálime olej (masť) a cibuľu na ňom osmahneme. Ako náhle zosklovatie, pridáme nakrájané mäso, po všetkých stranách opečieme, osolíme a zalejeme vývarom (môžeme ho pripraviť i z mäsové kocky). Prikryjeme pokrievkou a dusíme, až je mäso takmer mäkké. Občas skontrolujeme, zamiešame a podľa potreby prilejeme vývar. Zatiaľ si olúpeme cesnak, nastrúhame syr, nakrájame kyslé ohorky na kolieska. Ku koncu dusenia mäsa pridáme prelisovaný cesnak, korenie, uhorky, rajčinový pretlak a kečup, premiešame a ešte chvíľu spoločne prehrejeme. Potom zmiešame s uvarenými cestovinami a servírujeme. Samozrejme v kombinácii s trochou zeleniny alebo so zeleninovým šalátom je to tiež zaujímavé.
Najprv si nakrájame mäso na kocky a olúpeme cibuľu. V kastróle rozpálime olej (masť) a cibuľu na ňom osmahneme. Ako náhle zosklovatie, pridáme nakrájané mäso, po všetkých stranách opečieme, osolíme a zalejeme vývarom (môžeme ho pripraviť i z mäsové kocky). Prikryjeme pokrievkou a dusíme, až je mäso takmer mäkké. Občas skontrolujeme, zamiešame a podľa potreby prilejeme vývar. Zatiaľ si olúpeme cesnak, nastrúhame syr, nakrájame kyslé ohorky na kolieska. Ku koncu dusenia mäsa pridáme prelisovaný cesnak, korenie, uhorky, rajčinový pretlak a kečup, premiešame a ešte chvíľu spoločne prehrejeme. Potom zmiešame s uvarenými cestovinami a servírujeme. Samozrejme v kombinácii s trochou zeleniny alebo so zeleninovým šalátom je to tiež zaujímavé.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára