125
g masla, 100 g cukru, 1 čajová lyžička vanilkového cukru, 50 g
škrobu, 150 g múky, 3 čajové lyžičky prášku do pečiva, 1
balíček pomarančovej arómy, 30 g strúhaných mandlí, 3
polievkové lyžice mlieka, 3 polievkové lyžice kakaa, 200 g
ríbezľového želé, 200 g marcipánovej hmoty, 3 čajové lyžičky
rumu, 100 g práškového cukru, 350 g čokoládovej polevy
Maslo,
cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny. Škrob, múku a práškový
cukor zmiešame a vmiešame do vyšľahaného masla. Pridáme
pomarančovú arómu, strúhané mandle a mlieko. Dobre zmiešame.
Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu zmiešame s kakaom.
Obe časti dáme na plech vyložený papierom a každú zvlášť
pečieme v predhriatej rúre pri 200° 10-12 minút na strednom
stupni. Ríbezľový lekvár zahrejeme a polovičku vylejeme na
svetlé cesto. Rozotrieme. Marcipánovú hmotu s rumom a práškový
cukor zmiesime spolu, vytvarujeme rovnaký rozmer ako majú upečené
cestá a položíme na svetlé cesto. Vrch masy potrieme zvyškom
zohriateho ríbezľového želé. Navrch položíme tmavé cesto a
zľahka pritlačíme. Pokrájame na kocky a polejeme čokoládovou
polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára