20. 7. 2016

Zemiakový guláš s hlivami

80 g slaniny, 2 cibule, 2 lyžičky paprikovej vegety, vývar z kocky masoxu, 5 zemiakov, 1 zelená paprika, rasca, korenie, štipka pálivej papriky, majoránka, soľ, 200 g zaváraných hlív, 200 g salámy, 1 lyžica hrubej múky, cesnak
Pokrájanú slaninu rozškvaríme, pridáme jemne nakrájanú cibuľu a opražíme do ružova. Poprášime vegetou, zalejeme časťou vývaru, uvedieme do varu, vsypeme na kocky pokrájané zemiaky a zelenú papriku, rascu, korenie, pálivú papriku, majoránku a podusíme. Asi po 10 minútach pridáme zavárané huby, nakrájanú salámu a ďalších 10 minút dusíme . Zahustíme hrubou múkou rozmiešanou v 200 ml studenej vody a 5 minút povaríme. Hotový guláš okoreníme roztlačeným cesnakom. Podávame s bielym pečivom.

Žiadne komentáre: