31. 7. 2016

Uhorky zapekané so zemiakmi a šunkou

150 g šalátových uhoriek., 200 g zemiakov., 70 g šunky alebo chudého mäsa., 1 vajce., 1/2 dl smotany., 20 g tvrdého syra., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 20 g rastlinného tuku., mletá červená paprika., mleté čierne korenie., soľ
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na plátky. Uhorky očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky a podusíme na časti tuku. Ohňovzdornú nádobu potrieme tukom, na dno dáme plátky zemiakov, na ne podusenú uhorku, šunku alebo údené mäso pokrájané nadrobno, posolíme, okoreníme a polejeme rajčiakovým pretlakom zmiešaným s 1 lyžicou smotany. Všetko zakryjeme plátkami zemiakov a dáme do rúry krátko zapiecť. Po zapečení polejeme smotanou vyšľahanou s vajcom a znova krátko zapečieme. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.  Podávame s hlávkovým alebo rajčiakovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia B - 19,3., T - 24,1 g., S - 23,4)

Žiadne komentáre: