31. 7. 2016

Pikantné plnené palacinky

2 vajcia., 1/8 l egalizovaného mlieka., 5 kvapiek korenia tabasco., 60 g hladkej múky.,  lyžica oleja., soľ.,
Vajcia, mlieko, soľ a tabasco ušľaháme v miske za pridávania múky a na vymastenej panvici s teflonovým povlakom upečieme tenké palacinky.

Plnka z kuracej pečene:

20 g masla alebo oleja., 1 malá cibuľa., pol strúčika cesnaku., 100 g kuracej pečene., 3 kvapky korenia tabasco., 1/2 dl vývaru z mäsa alebo vody., zelená petržlenová vňať., pol lyžičky mletej sladkej červenej papriky., soľ
Očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno s rozotretým cesnakom speníme na rozohriatom tuku pridáme pečeň pokrájanú nadrobno a vývar, posolíme a okoreníme. Pomaly udusíme a po odtiahnutí z ohňa pridáme mletú sladkú červenú papriku a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.
(2 porcie / 1 porcia 1641 kJ - 392 kcal., B - 21,5 g., T - 20,5 g., S - 35,5 g)

Špenátová plnka:

1/3 - 1 /4 balíka zmrazeného špenátu., 1 malá cibuľa., 1 lyžička oleja., na hrot noža mletého muškátového orecha., 50 g eidamského syra., soľ.,
Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme rozmrazený špenát, soľ, strúhaný muškátový orech a podusíme spolu 10 - 15 minút, natrieme na palacinku, posypeme strúhaným syrom, cesto prehneme, zložíme alebo stočíme a krátko v rúre zapečieme. Podávame s miešaným šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 1470 Kj - 351 kcal., B - 25,0 g., T - 15,0 g., S - 29,0 g)

Žiadne komentáre: