80 g dubákov., 80 g hovädzieho mäsa (alebo zvyškov mäsa)., 100 g ryže., 1 cibuľa., 15 g oleja., 1 vajce., 1/2 dl egalizovaného mlieka., 25 g tvrdého syra., mleté čierne korenie., voda., soľ
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme očistené huby pokrájané na tenké plátky a dusíme, až sa všetka šťava odparí. Ryžu uvaríme a dáme z nej na dno ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom toľko aby tvorila vrstvu vysokú 2 - 3 cm. Na ryžu dáme vrstvu húb, opäť ryžu, navrch vrstvu mletého duseného alebo pečeného mäsa, opäť vrstvu ryže, polejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali celé vajce so soľou. Pečieme v rúre asi 3/4 hodiny. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom a necháme v horúcej rúre ešte 3 - 4 minúty. Podávame ako samostatné jedlo so šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 1520 kJ - 363 kcal.,
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára