31. 7. 2016

Baklažány pečené so zemiakmi

4 menšie baklažány., 4 veľké zemiaky., 2 cibule., 150 g parmezánu alebo iného tvrdého syra., 2 lyžice oleja., mleté čierne korenie., soľ
Ošúpané baklažány nakrájame na tenké kolieska. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Ohňovzdornú misu vymastíme olejom, vložíme do nej okorenené a posolené baklažány. Pridáme polovicu cibule, uvarené zemiaky nakrájané na kolieska, pridáme zvyšok cibule a posypeme strúhaným syrom. Ak máme viac surovín, môžeme vrstvy striedať. Zapekáme v stredne horúcej rúre asi 25 - 30 minút.
(2 porcie / 1 porcia 1303 kJ - 311 kcal., B - 17,0 g., T - 11,0 g., S - 36,0 g)

Žiadne komentáre: