28. 7. 2016

Mandarínková torta

Cesto:3 vajcia,150 g kryštálového cukru,120 g polohrubej múky,tuk na vymastenie formy,múka na vysypanie formy
Krám : 2 mandarínkové kompóty,300 ml šľahačkovej smotany,2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia
Na ozdobu: ľubovoľné ovocie,50 g čokolády na varenie

Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Prisypeme preosiatu múku a opatrne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Krém: Šťavu z oboch kompótov vylejeme do väčšej nádoby a doplníme vodou do 500 ml. Pridáme dva balíčky instantného vanilkového pudingu a dobre vymiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zapracujeme do pudingovej hmoty. Polovicu kompótových mandarínok pokrájame na menšie kúsky a vmiešame do krému.
Na vychladnutý tortový korpus rovnomerne natrieme hrubú vrstvu krému. Tortu na niekoľko hodín odložíme do chladu. Po stuhnutí ozdobíme povrch torty zvyšnými kompótovými mandarínkami, ovocím a postrúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre: