1 väčší baklažán., 2 rajčiaky., 1/2 strúčika cesnaku., 50 g tvrdého syra., 100 g varenej ryže., 1 citrón., 1 lyžička slnečnicového oleja., 1 lyžica strúhanky., 3 lyžice vývaru., 1 lyžica kyslej smotany., pažítka., soľ
Umytý baklažán rozpolíme po dĺžke. Dužinu vydlabeme do hĺbky 1 cm a posekáme. Baklažán posolíme a vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou. Rajčiaky a pažítku pokrájame nadrobno, roztlačíme cesnak so soľou, syr postrúhame nahrubo, všetko zmiešame s dužinou baklažánov a s ryžou a masou naplníme polovice baklažánov. Vložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom, pokvapkáme tukom a posypeme strúhankou, polejeme vývarom a pečieme vo vyhriatej rúre 35 - 40 minút. Pred dokončením pečenia pokvapkáme kyslou smotanou. Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára