250 g čerstvých húb., 20 g hladkej múky., 1 vajce., 1 lyžica egalizovaného mlieka., 1 lyžica bieleho vína., 40 g strúhanky., 40 g oleja., soľ
Očistené a umyté huby osušené utierkou pokrájame po dĺžke na plátky hrubé 1/2 cm, obalíme v múke, vo vajci s mliekom a vínom a v strúhanke a vyprážame do zlatoružova. Posolíme. Môžeme vyprážať aj obalené v cestičku z 50 g hladkej múky a 1 vajce, 1/2 dl egalizovaného mlieka a soli. Podávame s varenými zemiakmi s tatárskou omáčkou a so šalátom zo surovej zeleniny.
(2 porcie / 1 porcia 1365 kJ - 326 kcal., B - 8,0 g., T - 22,0 g., S - 24,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára