31. 7. 2016

Prírodné srnčie rezne

300 g srnčieho mäsa zo stehna., 40 g slnečnicového oleja., 5 g hladkej múky., pár kvapiek neenergetického sladidla., šťava z 1/2 citróna., mleté čierne korenie., 1/2 dl bieleho vína., soľ
Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, rozkrojíme na 2 rezne, naklepeme, okraje narežeme a z oboch strán potrieme olejom. Po dvoch hodinách opečieme z oboch strán na rozohriatom tuku. Zvyšok tuku po opekaní zaprášime múkou podlejeme vínom a krátko povaríme. Dochutíme, pridáme citrónovú šťavu a na tanieri prelejeme cez rezne. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom. Môžeme ozdobiť nesladenými brusnicami z kompótu.
(2 porcie / 1 porcia 1214 kJ / 290 kcal., B - 20,5 g., T - 21,4 g., S - 3,8 g)

Žiadne komentáre: