2 baklažány., 2 rajčiaky., 1 cibuľa., 30 g údenej slaniny., 10 g masla., 1 lyžica rajčiakového kečupu., 1/2 strúčika cesnaku., 50 g šunky., 40 g ementálu., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., soľ
Očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masle s posekanou slaninou. Baklažány prerežeme po dĺžke, stred vydlabeme, zmiešame s ošúpanými rozkrájanými rajčiakmi, posolíme, okoreníme, pridáme kečup a za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Po odstavení z ohňa pridáme posekanú šunku a strúhaný ementál. Masou naplníme baklažány a posypeme zvyškom syra. Naplnené uložíme do ohňovzdornej nádoby a v horúcej rúre pečieme, až kým nezmäknú. Podávame horúce.
(2 porcie / 1 porcia 1122 kJ - 268 kcal., B - 8,5 g., T - 18,0 g., S - 18,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára