31. 7. 2016

Lečo ala domaci kuchar

400 g zeleninovej papriky., 200 g rajčiakov., 30 g bravčovej masti., 100 g cibule., 20 g údenej slaniny., mletá sladká červená paprika., voda., soľ
Rajčiaky na 30 sekúnd na sitku vložíme do vriacej vody, preložíme do studenej vody a šupku stiahneme. Zeleninovú papriku umyjeme a odstránime jadrovník, potom papriku pokrájame na menšie kúsky a rajčiaky pokrájame na osminky. Slaninu pokrájame na drobné kocky a dáme do rajnice. Pridáme masť a keď je slanina preškvarená, speníme na nej cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú sladkú červenú papriku a pokrájanú zeleninovú papriku. Chvíľu spolu podusíme, pridáme rajčiaky, soľ a pomaly dusíme 20 minút. Podávame k pečeným mäsám a používame na prípravu niektorých mäsových pokrmov alebo rýb.
(2 porcie / 1 porcia 1202 kJ / 287 kcal., B - 3,5 g., T - 23,0 g., S - 16,5 g)

Žiadne komentáre: