31. 7. 2016

Kaleráb plnený mäsom

4 menšie kaleráb., 100 g teľacieho alebo hovädzieho mäsa., 10 g masla., 1 malá cibuľa., 10 g (1 lyžica) hladkej múky., 1 vajce., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., citrónová šťava., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., soľ
Mladé kaleráby očistíme, umyjeme a asi 5 - 8 minút podusíme v posolenej vode. Stred vydlabeme. Teľacie mäso uvaríme a vývar odložíme. Na masle speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme hladkú múku, premiešame, zalejeme vývarom z mäsa a povaríme na hustejšiu kašu. Pridáme zomleté mäso, vajce, rajčiakový pretlak, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, a citrónovú šťavu. Masu dobre premiešame a naplníme ňou kaleráby, ktoré uložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby. Na dno pridáme vydlabanú dužinu kalerábov, zalejeme zvyškom vývaru z mäsa a v rúre udusíme do mäkka.
(2 porcie / 1 porcia 595 kJ - 142 kcal., B - 9,0 g., T - 6,0 g., S - 13,0 g)

Žiadne komentáre: