2 baklažán., 100 g syra ovčieho,, ementálskeho alebo iného tvrdého syra., 20 g masla., 1 malá cibuľa., 1 vajce., 1 lyžica egalizovaného mlieka., 1 lyžica kyslej smotany., strúhanka podľa potreby., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., soľ
Baklažány ošúpeme, rozrežeme na polovice, stred vydlabeme lyžičkou a zmiešame so strúhankou a mliekom, pokvapkáme maslom, okoreníme, posolíme, premiešame spolu s vajcom, cibuľou pokrájanou nadrobno a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Masou naplníme polovice baklažánov a dáme zapiecť do nádoby ohňovzdorného skla vymastenej tukom. Vrch zalejeme lyžicou kyslej smotany. Podávame ako predjedlo.
(2 porcie / 1 porcia 1169 kJ - 279 kcal., B - 14,0 g., T - 15,0 g., S - 22,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára