250 g póru., 100 g údeného mäsa alebo šunky, prípadne klobásy., 10 g masla., 15 g múky., 1/2 dl egalizovaného mlieka., 1/2 syra Lune., 1/4 dl bieleho vína., mleté čierne korene., strúhaný muškátový orech., 1 lyžička oleja., 1/8 l vývaru z mäsa alebo vody soľ
Očistený a umytý pór uvaríme do mäkka v posolenej vode. Pokrájame na kúsky dlhé asi 4 - 6 cm. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania popražíme, zalejeme vývarom mliekom. Pridáme syr, ktorý sa pri miešaní úplne roztopí. Prilejeme víno, pridáme štipku strúhaného muškátového orecha a mleté čierne korenie, prisolíme. Kúsky údeného mäso opečieme na oleji a spolu s pórom uložíme na misu, na ktorej s jedlo prináša na stôl. Zalejeme syrovou omáčkou. Podávame s uvarenými zemiakmi a so štvrtkami posolených rajčiakov, ozdobené zelenou petržlenovou vňaťou.
(2 porcie / 1 porcia 1382 kJ - 330 kcal., B - 1,0 g., T - 22,0 g., S - 14,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára